Moon Orchestra

Dette er Moon Orchestra

Moon Orchestra er Jon Platou Selvigs soloprosjekt. Han er til vanlig med i grupper som Perculator og Salvatore, men på siden lager han luftig loungemusikk under navnet Moon Orchestra. Under dette artistnavnet har Platou Selvig perfeksjonert chillout-stemningen i musikken under en behagelig og forfriskende monotont tonefølge.

Mange trekker klare linjer til filmmusikken når de omtaler Moon Orchestra, og det kan trekkes mange paralleller som gir mening etter å ha hørt på noen av låtene. Med innslag av jazz, strykere, deilige beats og latinamerikanske rytmer har Moon Orchestra rukket å tilegne seg en egen fanskare innenfor norsk chillout-musikk, som også er fortjent.

Tidlig karriere

Jon Platou Selvig bak prosjektet har bakgrunn fra blant annet bandet Salvatore og Perculator, og har dratt musikken videre med Moon Orchestra som han nå gjør alene. I Perculator sto Selvig for det meste av samplinger, loops og lydeffekter, men her er hele verket hans. Han har gjennom flere runder hatt liveopptredener med Moon Orchestra, blant annet på Blå i Oslo. Der fikk han med seg bass fra Bjarne fra Palace of Pleasure og andre lydeffekter fra Jon Birger fra Salvatore. Han har også høstet meget gode tilbakemeldinger fra publikummere, og Moon Orchestra har kanskje blitt det prosjektet som har gjort Platou Selvig mest kjent.

Utgivelser

  • «Departure Lounge», EP utgitt i 2000
  • «You’ll Know When You Get There», utgitt i 2002

Om platene og musikken

Da Moon Orchestra ga ut EP-en «Departure Lounge», i år 2000, fikk nordmenn for alvor øynene opp for loungemusikken til Jon Platou Selvig. Coveret på EP-en viste deler av en flykropp, som ga klare henvendelser til en reise, og en reise gjennom loungemusikkens verden var stikkordene som anmelderne brukte. Flere av anmelderne mente at Moon Orchestra ved EP-en sin var helt i toppen når det kom til norsk chillout-musikk, og «Departure Lounge» ble beskrevet som en musikalsk spenningsfilm med høyt internasjonalt nivå. Platen varte bare i 40 minutter, men det 40 minutter der norske anmeldere tok muligheten til å la tankene reise til Jons verden av lounge-rytmer.

To år etterpå var det tid for oppfølgeren til prosjektet, som ble debutplaten i full lenge. «You’ll Know When You Get There», som platen het, hadde også referanser som sterkt kunne knyttes til ventingen, spenningen og gleden ved en musikalsk reise som Platou Selvig tok lytteren med på. VG trillet fram en femmer på terningen og mente at Moon Orchestra serverte behagelige toner, som tatt ut fra et dypt skinnsete i en jet på vei til New York. Med sterke linker til filmatiske suksesser kan flere av låtene, som «Mystic Brew» og behagelige «Hummingbird» minne om den perfekte følgesvenn til en god film.

Mange referer til Moon Orchestra som loungemusikk for sjeler som er rastløse, og med klare referanser til fantasien, eller kanskje drømmen, om å leve på loffen og ta livet som det faller seg. «You’ll Know When You Get There», har tydelige referanser til utenlandske rytmer og toner, og det er kanskje ikke rart når tittelen henspiller til noe som er i vente. Sammen med Salvatore var til Jon Platou Selvig på innspilling i Marokko og i USA, og det er ifølge mange noe som har preget debutplaten også.

På sine egen nettsider omtaler Jon Platou Selvig at Moon Orchestra er klubbmusikk med innslag av elektronika med innflytelse av musikk fra Det fjerne østen. Platene hans har blitt utgitt på vinyl på svenske Flogsta Danshall og finske Harmönia Records. Foruten platene har Jon Platou Selvig gjennom Moon Orchestra gitt ut musikk til både film, teater og animasjon og andre kreative prosjekter.

Privacy Policy