Boy

Dette er Boy

Det norske bandet Boy består av Kasper Søyland, Glenn Ricard Thomassen og Kay Skogheim. De startet å spille sammen i år 2000, og lager popmusikk med mye særegenhet med et androgynt lydbilde og image. Image er noe som passer godt inn når man skal beskrive gruppen, som liker å kalle seg for landets eneste ordentlige boyband. Med sine, for noen, provoserende kostymer, sminke og sceneshow, har de skapt seg en fast fanskare over mange år som litt utagerende artister proppet full av energi og friske låter.

Musikken til Boy minner om hybrid mellom Prince, Boy George, Britney Spears og Madonna, og de produserer og lager alle låtene selv. Da de entret den norske musikkscenen skapte det furore, og de var en av få norske artister som gikk høyt ut å erklærte sin egen musikk for meget bra. Helt siden da har de banet vei for en helt ny generasjon musikk i landet. De lar seg inspirere av annen popmusikk, etniske rytmer, fengende tekster og ikke minst et sceneshow som gjør at de egner seg godt på en livescene.

Tidlig karriere

I 2000 fikk de et gjennomslag etter at de slapp singelen «Caress Your Party», som for alvor viste verden at disse popgutta var kommet for å bli. Sangen ble spilt mye på norske radiokanaler og fikk gode kritikker. Året etter, i 2001, ga de ut sitt debutalbum, med navnet «Brand New Day», som også var navnet på singelen tilknyttet.

I flere intervju på den tiden uttalte Søyland, Thomassen og Skogheim at de var lei av all den angsten som lå bak mye av den rockpopen som befant seg på markedet. De ville også bevise at musikk var så mye mer enn en konsert, men også en opplevelse. Noe av det norske medier ofte hang seg opp i var sminken og kostymene til bandmedlemmene, som flere ganger ble referert til som «homoerotisk». De ble tidlig kjent for dekadente kostymer, overdreven sminke og provoserende singelcover.

Utgivelser

  • «Caress Your Party», single/ EP utgitt i 2000
  • «Brand New Day» utgitt i 2001
  • «I Know You’re Not Asleep» utgitt I 2004

Om platene og musikken

Etter at Boy slapp singelen «Caress Your Party» førte suksessen til at de tidlig skjønte at det var plass til Boy i det norske musikkmarkedet. Året etterpå var debutplaten «Brand New Day» klar, som var proppet full av riff og sampler, satt sammen på sin egen særegne måte. I VG fikk «Brand New Day» en femmer på terningen, der anmelderen dro til og mente at Norge trolig hadde fått sine nye glampop-favoritt.

Også Dagbladets anmelder lot seg imponere av Søyland, Thomassen og Skogheim bak Boy, og mente at det andre albumet, «I Know You’re Not Asleep» var en glimrende oppfølger til debuten. Det hadde da vært overraskende stille fra det litt mer annerledes boybandet i tre år, men anmeldelsene fra rikspressen ga mange øyne på terningen. Mellom de to albumene hadde de brukt flere år på å finjustere på låtene til den andre platen. Til tross for at guttene i Boy hadde for flere år siden sagt at målet var å være verdens beste band, holdt ryktet seg fortsatt varmt i musikkredaksjonen. Anmelderen mente at platen tydelig visste selvtilliten, men på en god måte, og ga denne platen en femmer på terningen. Han satte klare referanser til blant annet britpop og sarte, vakre toner som kunne minne om David Bowie – sårt, søkende og litt «over the top».

Dagbladet mente at andreplaten, med sine drømmende poptoner, holdt vann og vel så det, selv om de reagerte på at coveret besto av en halvnaken gutt i noe som så ut som meget kaldt vann.

Privacy Policy