Blokk 5

Dette er Blokk 5

Den norske musikkgruppen Blokk 5 består av Jonas Kilmork Vemøy på trompet og vokal, Alexander Bosrup Karlsen på saksofon og vokal, Johan A. Jørgensen på gitar og vokal, Steinar Aarsland på tangenter, Jo B. Myhre på bass og gitar og Andreas Lønmo Knudsrød på trommer.

Gruppen Blokk 5 startet i år 2000 og musikken beskrives som en fusjon mellom rock og pop, blandet med instrumental og spennende jazz. Alle medlemmene er fra Vestfold, og er en del av det musikalske kollektivet kalt Kennel Collective, som består av i alt tjue musikere med røtter fra Vestfold. Blokk 5 har helt siden oppstarten turt å bevege seg litt på siden av pop-bildet og funnet sitt eget sound som på mange måter grenser til elektronika, og har elementer fra ikke helt ukjente Jaga Jazzist og ulik indie-jazz. De sammenlignes ofte med, og inspireres av, band som Sonic Youth, de gamle heltene i The Band og Tortoise , for å nevne noen.

Tidlig karriere

De seks bandmedlemmene møttes opprinnelig på musikklinjen i Sandefjord, og fant raskt tonen sammen. Helt siden de startet å spille sammen, har de utviklet musikken sin gradvis. De har i flere intervjuer også sagt at de møttes fordi de alle har vokst opp i blokkleiligheter i ulike byer, og det var gjennom en Facebook-gruppe for de som bodde i nummer 5, at møtet mellom de første skjedde, selv om det trolig er en god porsjon spøk inn i bildet. De har over en periode på 16 år utviklet seg stadig og har til sammen gitt ut tre plater.

De startet med å spille ren jazz-inspirert musikk, men har vært innen, og blitt, påvirket av flere sjangre, som progrock og indie. Det første albumet de ga ut i 2005, ”Casio killed the Cornette”, var en hjemmelaget EP de ga ut på eget selskap. Siden da har de spilt på Bylarm i blant annet Trondheim, og de fikk svært god kritikk fra musikere og bransjen. De har også blitt spilt mye gjennom Urørt, og har ervervet seg en fanmasse gjennom sine finurlige og fengede låter.

Utgivelser

  • ”Casio killed the Cornette” utgitt i 2005
  • ”Scandals and Animals” utgitt i 2007
  • ”Sing your heart out” utgitt i 2011

Om platene og musikken

Etter at de i 2005 ga ut EP-en ”Casio killed the Cornette” ballet det på seg for medlemmene i Blokk 5. De fikk spilletid på flere små og mellomstore festivaler i Norge, samt konserter og arrangementer. I mellom EP-en og albumet ”Scandals and Animals” jobbet de mye med låtmaterialet, og hvilken retning de skulle ta. De landet på en form for instrumental rock med innslag av jazz, og har avslørt at de alle er gjennom en slags kreativ prosess nå låtene skal skrives, og alle bidrar med sitt. De liker selv å innføre noen litt rare elementer inn i musikken sin, og bruker ofte litt utradisjonelle tilnærminger i flere av låtene.

Debut-EP-en fikk meget gode kritikker av blant annet i det anerkjente musikkmagasinet Groove, der anmelderen karakteriserte de som et modent band med et høyt profesjonelt nivå. Selv om den ble spilt inn på amatørnivå med de selv som produsenter mente anmelderen at Blokk 5 hadde lyktes, og ga de fire av seks stjerner.

Da ”Scandals and Animals” ble utgitt i 2007 fikk de svært gode kritikker fra en samlet norsk presse, til tross for at de til da ikke var så godt kjent. Musikknyheter ga guttene fra Vestfold 8 av 10 stjerner i sin anmeldelse, og kalt utgivelsen for ”skikkelig bra” med en rent og spennende uttrykk.

Privacy Policy